KakanjLive | Petak, 05.06.2020. godine

Prijem za predsjednika Saveza RVI paraplegičara F BiH

15.11.2018. - Gost u uredu načelnika Općine Kakanj Nermina Mandre danas je bio Mujo Aganović, predsjednik Saveza ratnih vojnih invalida paraplegičara F BiH

paranacelnik

Razgovaralo se o brojnim temama i izazovima s kojima se susreću ratni vojni invalidi i općenito lica s otežanim kretanjem.

Aganović je pohvalio arhitektonska rješenja primijenjena kod izgradnje nove zgrade Općine Kakanj koja omogućavaju neometano kretanje licima u invalidskim kolicima, te je naglasio da bi idejno rješenje ove zgrade moglo poslužiti kao urnek kako se grade javni objekti koji koriste svim građanima.

S prijema je upućena zajednička poruka javnim ustanovama, javnim preduzećima, institucijama i svim drugim subjektima da, svako u svom domenu rada, rješavaju probleme postojanja barijera koje onemogućavaju kretanje licima u invalidskim kolicima, licima koja se otežano kreću, kao i majkama koje voze bebe u kolicima.

Aganović je pohvalio gostoprimstvo načelnika Mandre, te je naglasio da cijeni rad i zalaganje kakanjskog načelnika za sve građane, a posebno za ratne vojne invalide.

Press Općine Kakanj

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u