KakanjLive | Subota, 05.12.2020. godine

Prijem za članove Radio-kluba

06.05.2016. - Načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra danas je u svom uredu upriličio prijem za članove Radio-kluba Kakanj

 prijemradioklub

Načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra danas je u svom uredu upriličio prijem za članove Radio-kluba Kakanj, vrijednog kolektiva koji postiže izvanredne rezultate na domaćim i međunarodnim takmičenjima, a čije je postojanje i razvoj veoma važno sa aspekta civilne zaštite zbog čega se ovaj klub tretira kao dio sistema civilne zaštite u Kaknju.

Na prijemu su sumirani rezultati iz proteklog perioda, te analizirani planovi za budućnost.

Načelnik je gostima uputio čestitku za postignute rezultate, a gosti su načelniku darovali jedan od osvojenih pehara kako bi isti od sada krasio ured načelnika.

Podsjetimo, na prvom ovogodišnjem takmičenju u amaterskoj radiogoniometriji koje je 17. aprila 2016.godine održano na Smetovima, u organizaciji Radio-kluba Zenica, članovi Radio-kluba Kakanj su opravdali ulogu favorita i u Kakanj donijeli još jedan pehar, te 5 zlatnih, dvije srebrene i 3 bronzane medalje. Na takmičenju koje je nosilo naziv ARO „ZE FOXORING 2016“ učestvovala su 72 takmičara iz 7 radio klubova iz BiH.
26. i 27. septembra 2015. godine, u Crnoj Gori, u Boki Kotorskoj, najvećem zalivu Jadranskog mora, održano je Svjetsko takmičenje u digitalnim komunikacijama pod nazivom „CQ WORLD WIDE RTTY 2015“. Reprezentacija Bosne i Hercegovine koju su činili članovi radio-klubova Goražde, Zenica, Stjepan Polje i Kakanj na ovom takmičenju na kojem su nastupile reprezentacije Slovenije, Srbije, Italije, Engleske i Crne Gore, osvojila je drugo mjesto u kategoriji M2 (više operatora, 2 predajnika).

Iz Radio-kluba Kakanj u svojstvu reprezentativca nastupio je najiskusniji i najaktivniji član Rasmin Čolak Rale. Nakon više od 20 godina ovo je bio prvi slučaj da je jedan od članova Radio-kluba Kakanj nastupio na međunarodnom takmičenju, a uz to i ostvario odličan rezultat čime se mogu ponositi i Klub i grad Kakanj.

PRESS OPĆINE KAKANJ

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u