KakanjLive | Srijeda, 27.05.2020. godine

Prijave za dodjelu plastenika

23.10.2018. - Još danas do kraja radnog dana traje Javni poziv za predaju zahtjeva za dodjelu plastenika od 100 m2 sa dodatnom opremom

plastenik
Još danas do kraja radnog dana traje Javni poziv za predaju zahtjeva za dodjelu plastenika od 100 m2 sa dodatnom opremom uz sufinansiranje projekta „Ekonomsko osnaživanje socijalno i materijalno ugroženih osoba i mladih osoba kroz proizvodnju povrća u plastenicima na području općine Kakanj“

Pravo učešća u Projektu imaju socijalno i materijalno ugrožene osobe i mlade osobe sa područja općine Kakanj, koje ne posjeduju plastenik u svome vlasništvu, kao i oni koji posjeduju plastenik površine do 100 m2. Također podnosioci zahtjeva treba da posjeduju vlastito poljoprivredno zemljište u neposrednoj blizini stambenog objekta u kojem stanuju ili zemljište u vlasništvu užih članova porodice, kao i zemljište ustupljeno na korištenje ili uzeto u zakup u neposrednoj blizini stambenog objekta u kojem stanuju.

Pravo na dodjelu plastenika ne mogu ostvariti lica koja su u posljednjih 5 godina ostvarila pravo na donaciju, dodjelu, ili sufinansiranje nabavke domaćih životinja, plastenika, poljoprivredne mehanizacije od Općine Kakanj, ministarstava, humanitarnih i drugih organizacija.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Službi za privredu, urbanizam i zaštitu okoline Općine Kakanj, Odsjek za lokalni ekonomski razvoj, I sprat ili na broj telefona 032/771-828 svakim radnim danom od 07:00-15:30 sati.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u