KakanjLive | Srijeda, 12.08.2020. godine

Održani razgovori o problemima i potrebama u MZ

14.01.2019. - Proteklih nekoliko dana vršilac dužnosti načelnika Općine Kakanj Aldin Šljivo organizirao je u svom uredu sastanke s predstavnicima savjeta svih kakanjskih mjesnih zajednica

kakanj_007S jasnim stavom kako je njegov cilj ravnomjeran razvoj sela i grada, v.d. načelnika Općine Kakanj je otvoreno razgovarao s predstavnicima mjesnih zajednica o svim temama i izazovima s kojima se mještani u mjesnim zajednicama susreću i svim infrastrukturnim potrebama mjesnih zajednica.

Kroz razgovore se došlo do jasne slike svih potreba i izazova s kojima se suočavaju mještani svih mjesnih zajednica, te su definisani zajednički zaključci u pogledu prioriteta u rješavanju problema.

“Nije bilo i neće biti zatvaranja očiju pred bilo kojim problemom i izazovom s kojima se susreću mještani u svim kakanjskim mjesnim zajednicama. Otvoreno smo razgovarali o svemu. Jasno je da se ne može sve riješiti u kratkom periodu, ali smo poredali prioritete i krećemo zajedno, odlučno i hrabro, u rješavanja svih problema i potreba prema prioritetima. Iz razgovora sam stekao dojam da nam je Kakanj i nastavak njegovog razvoja zajednički cilj. Tako će biti i ubuduće. Za one probleme za koje Općina nije nadležna, Općina će odlučno nastupati u ime građana u svim našim kontaktima s višim nivoima vlasti, s privrednim i drugim subjektima”, rekao je vršilac dužnosti načelnika Općine Kakanj Aldin Šljivo.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u