KakanjLive | Četvrtak, 28.01.2021. godine

Nepravilno parkiranje u krugu Doma zdravlja

14.02.2016. - Bez obzira na apele i intervencije i dalje nesavjesni vozači krše pravila parkiranja

parkiranjeI dalje nesavjesni vozači onemogućavaju normalno funkcionisanje komunikacija u krugu Doma zdravlja

Unatoč nastojanjima menadžmenta JU “Dom zdravlja” Kakanj da, u saradnji sa lokalnom zajednicom, poboljša i proširi parking prostor oko zgrade Doma zdravlja, ipak postoje još uvijek nesavjesni vozači koji nepravilno parkiraju svoja vozila.

Iako je parking prostor označen i obilježen horizontalnom i vertikalnom signalizacijom mnogi nesavjesni vozači svoja vozila tako parkiraju da u pojedinim slučajevima zauzmu dva ili tri parking prostora ili se parkiraju van označenih mjesta za parking, te time ometaju normalno odvijanje saobraćaja ili pristup sanitetskih vozila ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Iz Doma zdravlja su ranije uputili apel, putem medija, svim vozačima koji koriste vozila prilikom posjeta Domu zdravlja da svoja vozila pravilno parkiraju na mjestima koja su označena kao parking mjesto.

Iz ove zdravstveneustanove ponovo mole i apeluju na sve one koji koriste svoja vozila prilikom posjete JU “Dom zdravlja” Kakanj da iste pravilno parkiraju na označenim mjestima za parkiranje, jer u protivnom bićemo prinuđeni nesavjesne vozače prijaviti policijskim službenicima.

Hvala na razumijevanju i saradnji.

Više o Domu zdravlja:dzkakanj.ba

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u