KakanjLive | Srijeda, 27.05.2020. godine

Lino višebojac danas sa kakanjskim osnovcima

04.05.2017. - U KSC Kakanj uz učešće učenika OŠ „15. april““ iz Kaknja, danas u 11,00 sati Lino u još jednom ovogodišnjem višeboju

linonajavakakanj

Lino višebojac, projekat pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta i Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona, a u organizaciji Podravke BiH i Sportskih novosti, uz učešće OŠ „15. april““ iz Kaknja, održat će se danas u 11,00 sati u „Kulturno-sportskom centar Kakanj“.

Lino višebojac je projekt čiji je cilj potaknuti učenike osnovnih škola na bavljenje sportskim aktivnostima i razvijanje njihovih sportskih navika, te promociju školskog sporta i učeničkog stvaralaštva, a već treću godinu se održava i u osnovnim školama širom Bosne i Hercegovine.
Učenice i učenici iz osnovnih škola u dobi od 5. do 9. razreda takmičit će se u osam disciplina u trčanju, skoku u dalj, izvođenju slobodnih udaraca na gol, pogađanju košarkaških obruča, potezanju užeta, a pokazat će i svoje kulturno-umjetničko stvaralaštvo. Na takmičenju će biti prisutni i gosti-sportaši koji će se družiti sa učenicima, motivirajući ih na daljnje bavljenje sportom.

Treća sezona Lino višebojca započela je u Tomislavgradu, a nakon Odžaka, Tuzle, Posušja, Konjica, Cazina, Gruda, Bune i Kaknja, Lino završava bh. turneju u Prijedoru.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u