KakanjLive | Srijeda, 27.05.2020. godine

Informacija u vezi zimskog održavanja puteva

04.01.2016. - Pored mehanizovanog vrši se i ručno raščiščavanje snijega

ceste_snijegTokom proteklog vikenda (2. i 3. januara) na snazi je bila aktivna dežura i ekipa zimske Službe u dnevnim i noćnim satima radila je na razgrtanju snijega i posipanju saobraćajnica koje održava VODOKOM po nalogu Zavoda za planiranje i izgradnju općine Kakanj.

Jutros su gradske i prigradske saobraćajnice prohodne kao i putni pravac prema Ponijerima.
S obzirom da je prisutan veliki broj izletnika, posebno vikendom, čisti se i put do spomenika, iako nije ugovorna obaveza. Apelujemo na izletnike i vlasnike vikend objekata da ne ostavljaju vozila na putu jer takvo parkiranje otežava raščišćavanje i rad namjenskog kamiona.

U toku je i ručno razgrtanje i posipanje na prilazima prema važnijim objektima (Dom zdravlja, policija itd). Sva raspoloživa mehanizacija je na terenu, intenzivno se radi na raščišćavanju saobraćajnica, pa korisnike kojima se tokom dana ne uspije odvući otpad u vrećama molimo za strpljenje, odvoz će se izvršiti naknadno.

Pozivamo građane da nam svoje prijave, prijedloge ili fotografije upute na e-mail vodokom@bih.net.ba ili nas pozovite na broj 55 79 50.

Press Općine Kakanj

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u