KakanjLive | Četvrtak, 04.03.2021. godine

Beganović- Velež ne smijemo potcijeniti

02.09.2016. - Uoči subotnjeg gostovanja mostarskog Veleža, u prostorijama Rudara održana je press konferencija, na kojoj su šef stručnog štaba Elvedin Beganović i kapiten Zlatan Gafurović najavili nastavak pobjedonosne serije

Bez obzira na evidentnu krizu i posrtanje jednog od najpoznatijih bosanskohercegovačkih klubova, trener Elvedin Beganović i kapiten Zlatan Gafurović izrazili su respekt prema Veležu i jasno dali do znanja da ovom meču pridaju veliki značaj.

-Velež jeste ispao iz premijerligaškog društva, ali je za svaki respekt, bile su prve riječi trenera Beganovića u obraćanju novinarima. „Rođeni“ jesu u krizi, ali to nas ne smije zavarati, jer su na prethodnim gostovanjima (Travnik i Gračanica,op.a) pružili snažan otpor i dali do znanja da se ne smiju potcijeniti. Mi nećemo nikoga potcjenjivati niti precjenjivati, u svaku utakmicu ulazimo s istim ciljem i ambicijama i tako će biti do kraja prvenstva, istakao je trener Rudara Elvedin Beganović.

Na pitanje novinara, koliko je zadovoljan dosadašnjim rezultatima i igrama svog tima, Beganović je rekao da su rezultati impresivni, da ekipa djeluje zrelo i kompaktno, posebno odbrana, što najbolje pokazuje podatak da na dosad četiri odigrane utakmice golman Hinović nije primio niti jedan gol. Ono čime nije zadovoljan jeste slaba realizacija.

- Na svim utakmicama imali smo po pet-šest prilika, pa čak i zicera, kao ovaj posljednji Delićev u 84.minuti u Orašju, kada je bio „oči u oči“ s domaćim golmanom, ali nažalost , realizacija je izostala. Očito, nedostaje nam gol igrač, kaže Beganović, koji očekuje da će u narednim utakmicama neko od napadača proraditi i riješiti pitanje neefikasnosti.
Kapiten Zlatan Gafurović, također biranim riječima govorio je Veležu, čiji se ugled i tradicija ne smiju zanemariti.

-Oni jesu u maloj krizi, ali mi ih nećemo niti smijemo potcijeniti. Želimo pobjedu i plasman na prvo mjesto gdje ćemo ostati do kraja prvenstva, jer imamo najbolju ekipu, podršku kakvu dosad nikad nismo imali i ovu šansu ne smijemo prokockati, rekao je najstariji prvotimac Rudara, kapiten Zlatan Gafurović.

begovac_osmjehOsmjeh na licu Edina Begovca znači i zadovoljstvo izraženo  dosadašnjim rezultatima

Na presici se pojavio i član Upravnog odbora i generalni sponzor, Edin Begovac, koji nije želio davati izjave za javnost jer kako reče, on to čini djelima, a ne riječima !
Da je uistinu tako, uvjerili su se struka i igrači, kojima su isplaćene obećane premije za osvojeni bod u Orašju i osiguraana isplatu plata za mjesec august, čime je, gospodin Begovac sigurno oborio poslijeratni rekord jer ne pamtimo da je dosad zabilježen slučaj da su prinadležnosti isplaćene prvog u mjesecu.

Utakmica Rudar-Velež igra se u subotu 3. septembra 2016. godine sa početkom u 16 sati i 30 minuta. Glavni sudija: Mirza Kazlagić (Cazin). Pomoćnici: Edin Zjakić (Bihać) i Amir Kadić (Sarajevo). Delegat utakmice: Halim Stupac (Bihać). Posmatrač suđenja: Josip Marjanović (Novi Travnik).

M.KOMŠO/KakanjLive

 

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u