KakanjLive | Srijeda, 26.06.2019. godine

Ekipa Bukovlja pobjednik Lige mjesnih zajednica

07.05.2017. - Poslije tri mjeseca takmičenja, u kojem, je učestvovalo 35 ekipa u finalnoj utakmici su se sastali malonogometaši Bukovlja i Krševca. Rezultatom 3:0, finalnu utakmicu dobilli su Bukovljani i postali pobjednici Lige mjesnih zajednica za 2017. godinu

Pobjednički pehar, garniture trenerki i zlatne medalje igračima malonogometne ekipe iz MZ Bukovlje uručio je načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra. Zlatna odličja ponijeli su: Mirza Musić, Husein Musić, Samir Musić, Belmin Ahmetović, Faik Helja, Muzafer Musić, Edin Bajrić, Elvedin Agičić, Dženan Demir, Semir Kubat i Ekrem Neimarlija

Srebrene medalje, garnituru dresova, kao drugoplasirana ekipa, osvojili su igrači malog nogometa iz Mjesne zajednice Krševac.Pobjednički pehar i diplomu, predsjedniku Mjesne zajednice, Safetu Šahmanu, uručio je dirketor JU KSC Kakanj, Aldin Šljivo. Vicešampionsku titulu osvojili su: Amer Gačić, Faruk Mujić, Elmin Gačić, Emir Krnjić, Kenan Gagulić, Emrah Gačić, Belmin Merdić, Mirnes Gačić, Selmin Husić, Muharem Polić i Resul Čehajić.

Trećeplasirana ekipa je iz Mjesne zajednice Termoelektrana. Za najboljeg igrača Lige proglašen je Husein Musić iz šampionske ekipe Bukovlja, a titulu najboljeg golmana lige ponio je Resul Čehajić iz drugoplasirane ekipe Krševca.

Javna ustanova KSC Kakanj, organizirala je i takmičenje za najviše lajkova na društvenoj mreži Facebook. Pobjednik je ekipa iz Mjesne zajednice Ričica, sa više od 1400 lajkova, a nagrada je ček u vrijednosti od 200 KM.

bukovljepobjednikPobjednik lige MZ za 2017. godinu - ekipa Bukovlja

Obraćajući se prisutnima, na kraju završenog takmičenja, direktor JU KSC Kakanj Aldin Šljivo je rekao:

- Bio je ovo veliki projekat i to ne samo za našu ustanovu već i za Općinu Kakanj i za Sportski savez Općine. Liga je počela 11. februara, a evo završavamo je 7. maja. Učestvovalo je 420 igrača plus zvanični predstavnici timova. Izražavam zahvalost svima koji su na različite načine iznijeli teret organizacije i takmičenja. Tu su prije svega predsjednici mjesnih zajednica i njihovi timovi. Radnici Kultuirno sportskog centra su odradili sve operativne poslove uključujući i obezbjeđenje i upravljanje semaform. Općina Kakanj i Sportski savez su participirali u troškovima i bili važna podrška projektu. Nadam se da ćemo do godine iskoristiti ovo iskustvo i organizovati takmičenje u još nekom sportu.

Dodjela priznanja i zahvalnica za sve učesnike održana je u Kafeu Europa uz muzički program kojeg su izveli glazbenici Alter Vala.

A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u